Res med din hund

3-travel-with-your-dog (1)Hunden är människans bästa vän och det är därför inte konstigt att man ständigt vill ha den vid sin sida. Det är ofta enklare att ta med sig hunden istället för att lämna den på hunddagis eller liknande och samtidigt får man väldigt mycket glädje av att dela tiden med en fyrbent vän. Många tror att det är mycket strul och jobb för den som vill resa med en hund. Faktum är att så inte är fallet och när du väl har alla nödvändiga papper kommer det gå smidigt.

Givetvis beror det lite på vart du har tänkt dig att resa. Om du reser inom Sverige finns det absolut ingen anledning att lämna din hund hemma och du behöver varken uppsöka veterinär eller ta några sprutor för att det ska vara möjligt. När du börjar leta dig ut i EU behöver du ta med din hund till en veterinär. Din veterinär har full koll på vilken typ av undersökning som krävs samt förser dig med de papper som du behöver för att du ska kunna resa med din hund. Prata med din veterinär innan du bokar ditt möte. Då kommer du att kunna dyka upp med hunden lämplig tid innan dess att ni ska åka.

Det är lika spännande för hunden som det är för dig att se världen och ni kan uppleva den tillsammans. Tänk dig att promenera omkring med din hund i Polen, att tillsammans se Eiffeltornet eller varför inte ligga på en strand i Italien? Om du ska ut och resa en längre tid är det en god idé att faktiskt ta med din hund. Båda era liv kommer att förändras och ert band till varandra kommer att stärkas ytterligare. Det finns ingen anledning för dig att lämna hunden hemma med de fantastiska kommunikationer som finns idag.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *