Flyga med hund

article-0-11C95D0E000005DC-759_468x538Många hundägare är nervösa inför att flyga med hunden första gången då de inte riktigt vet hur det kommer att gå till och hur hunden ska hantera situationen. Innan du flyger med hunden kan du tillsammans med din veterinär göra en bedömning av hur stresstålig din hund är. En del hundar med platt nos avråds dessutom att flyga då de kan få problem med andningen under flygresan. Du bör inte ge din hund lugnande innan incheckningen.

En del småhundar kan få resa med husse eller matte i flygplanet och behöver inte checkas in. Då får man inte ta med något annat bagage och hunden räknas istället som handbagage. Det finns dock regler för hur stor väskan får vara och hur mycket hunden får väga. Om hunden är för stor kan den få resa i lastutrymmet. Det är dock inte alla flygbolag som kan erbjuda detta då de varken har ljus eller värme i lastutrymmet. Detta är en förutsättning för att hunden ska ha det bra under flygresan.

Det finns begränsat antal platser för djur på flygplanet och det är en fördel om du är ute i god tid med att både boka och checka in. Det tar lite längre för dig som vill resa med hund än en vanlig resenär. Det varierar hur mycket det kostar att ha med sig hunden. Det kan kosta från allt mellan 250 kronor upp till 3000 kronor beroende på vilket flygbolag du väljer och hur din hund reser. Samtidigt har alla flygbolag speciella regler för bur, hur mycket den får väga och hur stor buren får vara. Burar och andra tillbehör kan du hitta på https://itaboutdoor.se/ och få råd och tips.

Ledarhundar och servicehundar brukar åka med gratis. Dock kan man få betala extra om angränsande säte inte kan användas på grund av hunden. Det har då att göra med hur stor hunden är och du bör kolla information med ditt flygbolag innan du reser.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *