Bo med hund på hotell och vandrarhem

dogfriendly2En anledning till att hunden ofta får stanna hemma är att man felaktigt tror att den inte får bo på hotell eller på vandrarhem. Det är helt felaktigt och många hotell har idag så kallade djurrum. I dessa rum har du chansen att bo med ditt djur. Du kan även ofta boka ett vanligt rum mot en liten extra avgift. Det handlar sällan om någon större summa men avgiften tillkommer för att de kommer behöva städa ditt rum mer noggrant efter att du har befunnit dig på platsen, p.g.a allergirisk för andra gäster.

Genom att man tar med sig hunden när man åker bort kan man faktiskt spara väldigt mycket pengar. Det är dyrt att behålla hunden på hunddagis eller att hyra någon som tar hand om den. Samtidigt får den mycket högre livskvalitet av att följa med. Det bästa är givetvis när du har möjlighet att ta hand om din hund på egen hand. Hunden känner sig sannolikt tryggast med dig och njuter av tiden ni spenderar tillsammans samt välkomnar nya äventyr lika mycket som du gör.

När du ska bo med din hund på hotell gör du så att du ringer till hotellet när du ska boka. Ofta kan man inte boka dessa typer av rum online utan istället behöver man prata med någon i receptionen. Detta är för att det även finns de som bokar hundrum utan djur.

Se till att ha med dig din hunds favoritmat när ni är ute och reser. Du kan givetvis beställa in hundmat åt din vovve men de flesta hundar blir kräsna i magen när de är ute och reser. Därför kan det vara bra att locka med någonting som är extra gott och dessutom bekant för vovven. Det är även klokt att alltid ha med sig vatten. Det finner du givetvis på hotellrum.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *